Για τηλεφωνικές παραγγελίες 6981553123, 2381097677

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69€

Η βρωμελίνη είναι ένας τύπος ενζύμου που ονομάζεται πρωτεολυτικό . Βρίσκεται στον χυμό του ανανά και στο στέλεχος του ανανά. Η βρωμελίνη αναγκάζει το σώμα να παράγει ουσίες που καταπολεμούν τον πόνο και το πρήξιμο. Η βρωμελίνη περιέχει επίσης χημικές ουσίες που φαίνεται να παρεμβαίνουν στα καρκινικά κύτταρα και να επιβραδύνουν την πήξη του αίματος.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν βρομελίνη για μυϊκό πόνο, πόνο, εγκαύματα, πέτρες στα νεφρά και πολλές άλλες παθήσεις, αλλά δεν υπάρχουν καλά τεκμηριωμένα δεδομένα που να υποστηρίζουν αυτές τις χρήσεις.

Να μην γίνεται σύγχυση της βρομελίνη με άλλα πρωτεολυτικά ένζυμα (πρωτεάσες), όπως η χυμοθρυψίνη, η φικίνη, η παπαΐνη, η σεραπεπτάση ή η θρυψίνη.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Όταν λαμβάνεται από το στόμα: Η βρομελίνη είναι κατά κόρον ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Δόσεις έως και 240 mg ημερησίως έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για έως και ένα έτος.

Η βρωμελίνη μπορεί σε κάποιες λίγες περιπτώσεις να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες, όπως διάρροια και στομαχικές διαταραχές.

Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα: Η βρομελίνη είναι επίσης ασφαλής. Ενδέχεται όμως να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετά αξιόπιστα δεδομένα για να γνωρίζουμε εάν η βρομελίνη είναι ασφαλής για χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης ή του θηλασμού. Συστήνεται λοιπόν να αποφύγετε τη χρήση σε περίπτωση που είστε έγκυος ή σε θηλασμό .

Αλλεργίες: Άτομα με άλλες αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στη βρομελίνη. Χρησιμοποιήστε με προσοχή εάν είστε αλλεργικοί στον ανανά, το λατέξ, την αμβροσία, την εχινάκεια, τα χρυσάνθεμα, τους κατιφέδες, τις μαργαρίτες, το σιτάρι, το σέλινο, την παπαΐνη, το καρότο, το μάραθο, τη γύρη κυπαρισσιού, τη γύρη χόρτου ή άλλα φυτά.

Χειρουργική επέμβαση: Η βρωμελίνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε βρομελίνη τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Αλληλεπιδράσεις

Φάρμακα που επιβραδύνουν την πήξη του αίματος (Αντιπηκτικά / Αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα) αλληλεπιδρούν με τη ΒΡΩΜΕΛΙΝΗ. Η βρωμελίνη μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Ενώ η λήψη της μαζί με φάρμακα που επίσης επιβραδύνουν την πήξη του αίματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μώλωπες και αιμορραγίες.

Ορισμένα αντιβιοτικά όπως οι τετρακυκλίνες αλληλοεπιδρούν με τη ΒΡΟΜΕΛΙΝΗ και η παράλληλη λήψη της μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση αυξάνοντας τον κίνδυνο παρενεργειών αυτών των αντιβιοτικών.

Η βρομελίνη έχει χρησιμοποιηθεί συχνότερα με ασφάλεια σε δόσεις 40-400 mg από το στόμα καθημερινά για έως και 13 μήνες.

Η βρωμελίνη είναι ένα κύριο πρωτεολυτικό ένζυμο που βρίσκεται στα φυτά του ανανά, με πολλαπλές δραστηριότητες σε πολλούς τομείς της ιατρικής. Λόγω της χαμηλής τοξικότητάς, της υψηλής απόδοσης, της υψηλής διαθεσιμότητας και της σχετικής απλότητας απόκτησής της, αποτελεί αντικείμενο ανεξάντλητου ενδιαφέροντος των επιστημόνων.

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την πιθανή εφαρμογή της βρομελίνης στη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, διαταραχών πήξης του αίματος και ινωδόλυσης, μολυσματικών ασθενειών, ασθενειών που σχετίζονται με φλεγμονή και πολλών τύπων καρκίνου.

Ωστόσο, για τη σωστή εφαρμογή τέτοιων πολλαπλών δράσεων της βρωμελίνης, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του μηχανισμού δράσης της.

Σήμερα διερευνάται αν η αντι-ιική, αντιφλεγμονώδης, καρδιοπροστατευτική και αντιπηκτική δράση της βρωμελίνης μπορεί να γίνει συμπληρωματική θεραπεία για ασθενείς με COVID-19 και μετά τη νόσο COVID-19. Κατά τη διάρκεια της ακατάσχετης εξάπλωσης νέων παραλλαγών του ιού SARS-CoV-2, τέτοιες ευεργετικές ιδιότητες αυτού του βιομόριο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κλιμάκωσης και της εξέλιξης της νόσου COVID-19.

 

Πηγές 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33084621/
www.reviews.webmd.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *